Movie Mondayn haasteblogissa haluttiin elokuvaa/ elokuvia, jotka ovat vaikuttaneet eniten lapsena. Lapsuuteeni kuului vahvasti elokuvat, koska rakastin niiden tuijottelemista. Toiset lapset näkivät painajaisia Draculasta ja Frankenstainista, mutta minä painajoin muista aiheista. Jännät kohdat kun olivat mielestäni juuri sitä parhaimmistoa.

Suuren, jos ei suurimman, vaikutuksen teki kuitenkin elokuva Ihmeemaa Oz; Kauniit punaiset kengät, satumaisuus ja kauhistuttava noita-akka. Täydellinen mielikuvitusmaailma johon oli helppo heittäytyä mukaan. Oz toimii myös näin varttuneempana ja elokuvasta löytää uudenlaista symboliikkaa kuin lapsena.

Toinen elokuva jonka vhs:ltä katsoin aikoinaan puhki kuluneeksi on Dumbo. Elokuva kosketti nuorta mieltäni jotenkin todella voimakkaasti. Äidin ja lapsen ero sekä kaikkien pilkkaamat Dumbo-korvat veroittivat minulta joka kerta kyyneleen.

Kolmantena elokuvana on pakko mainita Indiana Jones ja viimeinen ristiretki. Indianan retket saivat minut kiinnostumaan muun muassa historiasta ja uskonnoista sekä ennenkaikkea seikkailuhenkisistä elokuvista. Indiana Jonesit ovat kestäneet aikaa ja vieläkin nautin niiden katsomisesta (jos nyt ei kristallikalloa mukaanlueta).

.

Ja

neljäntenä mainitsen vielä Conan Barbaarin. Conan teki minuun lähtemättömän vaikutuksen ja valoi minusta vannoutuneen fantasiaelokuvien fanin, johon ehkä muutkin mainitsemani elokuvat ovat viitanneet. Conan oli vaan niin cool. Sanomattakin selvää, että Conan toimii vieläkin, mikä tuli todistettua Bristolin jäähyväisnäytöksessä. Vieläkin karvat nousevat pystyyn kun ajattelen sitä musiikkia ja tunnelmaa. ..What is the riddle of steel?

Kunniamaininta vielä Monty Python ja Holy Grail -elokuvalle, jonka seurassa nauroin useat kerrat and then some...