Michael Winnickin ohjaaman pokerielokuvan otsikko lupaa enemmän kuin hyvää. Jo sanonnankin mukaan moni kakku on päältä kaunis, mutta sen enempää elokuvan sisältöä kommentoimatta, niin saattaa olla tässäkin tapauksessa.

Elokuvan näyttelijäkaarti lupaa kuitenkin katsojalle varsin paljon. Rikosthrilleri kategorian alla oleva elokuva on saanut näyttelijäkaartiin mm. sellaiset suurnimet kuin Gary Oldman ja Christian Slater, ja jo tämä nostaa oletusarvoa monta pykälää ylöspäin.

Gary Oldman on tehnyt pitkän päivätyön elokuvan parissa. Hänet on nähty aikaisemmin useammassakin elokuvassa, jotka kuuluvat niihin elokuviin jotka kuuluvat melkein jokaisen elokuvaharrastajan peruselokuvakirjastoon. 80-luvun Sid and Nancy, 90-luvun The Fifth Element ja 2000-luvun Harry Potterit ja Batmanit ovat nostaneet tämän karismaattisen näyttelijän huippunäyttelijöiden joukkoon. Elokuvasta Guns, Girls and Gambling ei voi parhaalla tahdollakaan sanoa että se tulisi nousemaan Oldmanin parhaisiin roolisuorituksiin, tänä vuonna USA:ssa julkaistu Tinker Tailor Soldier Spy (suom. Pappi, Lukkari, Talonpoika, Vakooja, ensi ilta Suomessa 2.3.2012) sen sijaan tullee olemaan yksi Oldhamin parhaista.

Sivuosaa näyttelevä Christian Slater on ehkä muutamaa astetta ”kevyempi” näyttelijä, mutta hänkin on esiintynyt muutamissa varsin mieleenpainuvissa elokuvissa. True Romance (93), Veren Vangit (94) ja Robin Hood – varkaiden kuningas (91) ovat näyttelijän ehkä parhaiten muistetut elokuvat, mutta on mies esiintynyt myös sellaisessa toimintathrillerissä kuin Broken Arrow yhdessä John Travoltan kanssa.

Elokuvan lyhyt juonikuvaus on kaikkea muuta kuin selkeä. Elokuvan tarina kehkeytyy varastetun ”natiiviamerikkalaisen kulttuuriesineen” ympärille, joka sattuu katoamaan kesken kiihkeän pokeripelin. Jo pelkästään tämä lause voi saada potentiaalisen katsojan ymmälleen, mutta kun tähän vielä lisätään salamurhaaja, cowboy, prostituoitu ja kourallinen teko-Elviksiä niin siinähän ollaan.

Sekalainen sakki lähtee selvittämään mysteeriä ja matkan aikana sattuu ja tapahtuu, enemmän ja vähemmän kuten kattauksesta voi hyvin päätellä. Nimensä perusteella elokuva tarjoaa mukavan setin tyttöjä, pyssyjä ja uhkapelejä eivät kuitenkaan ole elokuvassa pääosissa, vaan kyseessä on nimenomaan pokerielokuva. Tai ehkä ei voida edes puhua elokuvasta tittelillä pokerielokuva, sillä siihen kategoriaan kuuluvat sellaiset legendaariset leffat kuten Rounders (1998), Maverick (1994) tai vaikkapa 1965 valmistunut The Cincinnati Kid.

Vielä on epävarmaa nähdäänkö elokuvaa ollenkaan elokuvateattereissa, vai päätyykö elokuva suoraan dvd-hyllyyn. Se lienee jo nyt selvää että elokuvasta on tuskin kamppailemaan vuoden parhaan elokuvan tittelistä. Mielenkiintoinen lähtötilanne ja Oldmanin roolisuoritus kiinnostaa katsojia kuitenkin niin paljon että on elokuva varmasti jossain vaiheessa otettava soittolistalle.