Katsoin amerikkalaisen uudelleenfilmatisoinnin tanskalaisesta elokuvasta Brodre - Brothers.

Elokuvassa Tobey Maguiren esittämä kapteeni Sam Cahill on naimisissa Grace Cahillin (Natalie Portman) kanssa. Pariskunnalla on kaksi tyttölasta, Elsie ja Isabelle. Samin saadessa kutsun komennukselle Afganistaniin, palaa hänen veljensä Tommy vankilasta. Vietnamissa palvellut poikien isä (Sam Shepard) on erityisen ylpeä sotilaspojastaan, mutta rikolliselle Tommylle ei paljon sympatiaa heru.

Grace saa pian Samin lähdettyä pelkäämänsä sotilaat oven taakse; Sam on ollut pudonneessa helikopterissa ja kuollut. Tai niin ainakin kaikki luulevat. Todellisuudessa Sam on vangittu afgaanien toimesta ystävänsä Joe Willis:n (Patrick John Flueger) kanssa, jonka vaimoa näyttelee Carey Mulligan pienessä sivuosassa.

Samaan aikaan kun Sam kärvistelee kidutettavana, tekee hänen veljensä Tommy pesää tämän vaimon kotiin. Kun lapset ja Gracie alkavat toipua Samin kuolemasta ja ottavat Tommyn uudeksi mieheksi taloon, palaakin Sam yllättäen kotiin. Koettelemukset ovat kuitenkin muuttaneet miehen, eikä aggressiivinen ja mustasukkainen Sam olekaan enää traumaattisen kokemuksensa jälkeen sellainen isä, jonka lapset olisivat toivoneet palaavan.

Ensiksikin täytyy sanoa, että bravoo Tobey! Hän todellakin osaa näytellä. Tobey oli totaalisen uskottava sotilaana, joka oli aluksi hyvä isä vaikkakin sotilaallisen tiukka, mutta jonka mieli järkkyi sodan tuomien kokemuksien takia ja muutti häntä. Hänen koko olemuksensa huokui sotilaallista kuria. Jake ja Natalie olivat myös ihan hyviä, mutta jäivät syvälle Tobeyn varjoon.  Tobey välillä oikeasti pelotti minua, hänen on täytynyt käydä jossain synkissä vesissä kiskaistakseen itsestään tuollaisen suorituksen. Myös Samin isää näytellyt Sam Shepard oli liikuttava.

En ole nähnyt alkuperäistä elokuvaa, joten en osaa sanoa oliko tämä juonellisesti siitä täysi kopio. Tarina oli kuitenkin mielenkiintoinen seurata. Afgaanit olivat tietysti stereotyyppisen pahiksia, mutta ei pääosajenkkikään täysin puhtain paperein sodasta selvinnyt.

Pidin myös lopusta, joka ei ottanut helppoa tietä.

***1/2

Ohjaaja: Jim Sheridan (Isän nimeen, Get rich or die tryin' )

Pääosissa: Jake Gyllenhaal, Natalie Portman ja Tobey Maguire

Kesto: 105min

Valmistusmaa: USA