Movie Mondayn haasteessa haettiin oman elämänsä elokuvaa; kuka ohjaisi, missä ympäristössä asuisi ja lopuksi vielä kysymys "jos et näyttelisikään itse itseäsi, kuka olisi sinä?".

Jostain syystä tämä viimeinen kysymys jäi askarruttamaan mieltäni kaikkein elävimmin. Löytyy niin paljon elokuvahahmoja joista olen ajatellut, että voi kunpa se olisin minä. Joskus vain siitä syystä, että näyttelijätär on henkeäsalpaavan kaunis ja taidokas, kuten Natalie Portman Black Swanissa tai sitten vain sen takia, että näyttelijättären käsipuolessa on ihastuttava komistus, kuten Robin Wright:lla The Princess Bride:ssä.

Toisaalta taas olen aina halunnut olla se elokuvan itsenäinen ja vahva johtajahahmo, kuten Sarah Terminaattori 2:ssa tai Ripley Alien:ssa.

Yhdessä elokuvassa kuitenkin yhdistyy miltei kaikki elementit, joita voisin ainakin näin ajatuksen tasolla haluta - The Fifth Element.

Milla Jovovich Leeloo:na on uskomattoman kaunis, viaton, mystinen ja kykenevä pitämään itsestään huolen kun tarve vaatii. Fantastisessa tulevaisuuden maailmassa missä autot lentävät ja avaruudessa voi seikkailla turistina, voisi olla ihan hauska paikka elää ja olella. Luc Besson ei olisi ollenkaan hullumpi ohjaajana vaikka tragedioilta ei voisikaan välttyä. Näiden surullisten tapahtumien vastapainona olisi kuitenkin huimia seikkailuja sekä kokemusrikasta elämää. Ainoa miinus olisi Bruce Willis, joka ei ole hullumpi, mutta ei ehkä se unelmieni mieskään.

Toisaalta voisin olla myös tyytyväinen Kikinä, Kikin lähettipalvelussa. Saisi lennellä luudalla ja elää onnellista, itsenäistä ja yksinkertaista elämää mukavassa kylässä. Ja olisi vielä kiva kissakin. Voisin myös hyvin ottaa Hayao Miyazaki:n oman elämäni ohjaajaksi.